Vænnet dig til NemID? – Nu kommer MitID!

Nem-HR giver dig her en kort introduktion…

Den omfattende historie omkring NemID startede allerede tilbage i oktober 2001, da vi danskere blev introduceret til Digital Signatur for første gang! Der var dog ikke den helt store tilslutning, da vores tilvænning til den digitale fremtid var svær for mange – måske husker du det selv?

Digitaliseringen vandt alligevel frem

Alt andet lige, så vandt digitaliseringen frem og Digital Signatur blev til NemID, som blev lanceret i 2010. Dén kender du i hvert fald helt sikkert. Og måske er du endda én af dem, som stadig har et lille hvidt nøglekort med utallige koder påskrevet, med dig rundt?

Det kan også være, at du er én af dem som er gået all in på digitaliseringen og har NemID som app! Det er der i hvert fald, på nuværende tidspunkt, næsten hele 1,9 mio danskere som har valgt at have. Kan det betale sig? Ja, det synes vi helt bestemt. App’en gør unægteligt dit liv lettere, da du ikke længere behøver at hive nøglekortet frem hver gang.

Vi er alle sammen glade for NemID-app’en!

Og den holdning er vi, i nem-HR, ikke alene om. Tal fra Digitaliseringsstyrelsen viser, at kendskabet til nøgle-app’en er steget fra 56 % til 78 % siden lanceringen i 2018. I samme ombæring har man også analyseret på, hvordan tilfredsheden med app’en egentlig ser ud, og her fandt man, at hele 83 % af meningsmålingernes adspurgte fandt app’en lettere at bruge end nøglekortet i enten høj eller meget høj grad. Samtidig fremgår det af samme meningsmålinger, at hele 98 % af de adspurgte er tilfredse med brug af app’en og to tredjedele af dem ligefrem er meget tilfredse. (Kilde: Digitaliseringsstyrelsen.dk)

Men…

Nu har vi så lige alle sammen vænnet os til NemID.
Så, hvad sker der nu?
(Havde vi haft en virtuel trommehvirvel, så havde vi brugt den nu!).
Nu kommer Digitaliseringsstyrelsen simpelthen med en helt ny løsning til os – omstillingsparate danskere (sarkasme kan forekomme).
I 2021 skal vi nemlig alle sammen til at bruge…. – MitID.

Hvad er MitID så?

I store træk kommer MitID til at fungere på samme måde som NemID – en markant ændring er dog, at det kommer til at være en gratis løsning for alle. Det er de danske banker og den offentlige sektor som er gået sammen om at udarbejde MitID.
Om MitID skriver Digitaliseringsstyrelsen: “Navnet MitID signalerer, at vi får en fleksibel løsning, der kan tilpasses min hverdag og mine behov. Løsningen vil stadig være forbundet med en meget høj grad af sikkerhed, og brugervenlighed er også et højt prioriteret parameter.”

Digitaliseringsstyrelsen skriver endvidere, at “Med MitID skaber vi en sikker adgang til netbanken, offentlige tjenester og de andre dele af det digitale liv, som kræver fortrolighed. MitID vil bygge på en teknologisk intuitiv platform, så brugerne også i fremtiden kan leve digitalt uden begrænsninger eller bekymringer.” (Kilde: digitaliseringsstyrelsen.dk)

Er det bedre?

Det er svært at sige på nuværende tidspunkt. Men i hvert fald vil det betyde, at det nuværende nøglekort helt udfases i 2021, hvilket selvfølgelig får betydning for de nuværende 3,2 mio danskere som stadig benytter sig af nøglekortet og endnu ikke er hoppet med på app-vognen.
Der vil dog være helt specifikke løsninger til dem som ikke bruger smartphone eller tablet, så alle brugere tilgodeses.
MitID skal ifølge Digitaliseringsstyrelsen skabe endnu mere tryghed i vores digitale hverdag – og det er vi da særligt glade for at høre her i nem-HR.
Vi, i nem-HR, vil i hvert fald følge udviklingen tæt og være på forkant med MitID, så vi altid sikrer den bedste rådgivning til vores kunder.

Call Now Button